COACHING PARTNER

Sparraamme sinua johtamisen haasteissa ja johtoryhmäsi parempaan yhteistyöhön.

Kun johtoryhmä onnistuu työssään, koko organisaatio voi hyvin ja menestyy.

Johtoryhmän työskentelyn onnistuminen ja toisaalta myös haasteet näkyvät esimerkiksi organisaation johtamiskulttuurissa, vaihtuvuudessa, työtyytyväisyyskyselyjen tuloksissa ja liiketoiminnan tuloksessa.

  • Johtoryhmän ja organisaation menestymisen kannalta tärkeämpää on se, että johtoryhmää ja sen työskentelyä halutaan kehittää kuin se, mitä mieltä ollaan johtoryhmän toiminnasta tällä hetkellä. Miksi näin? Koska kaikista johtoryhmistä ja niiden työskentelystä löytyy kehitettävää.

  • Jos johtoryhmä ei tee mitään kehittyäkseen, sen suoriutuminen haasteiden ratkaisussa sakkaa ja tulokset jäävät heikoiksi. Passiiviset johtoryhmät eivät menesty.
  • Johtoryhmän ja johtoryhmätyöskentelyn kehittäminen alkaa syvähaastatteluilla ja johtoryhmän erilaisilla itseanalyyseilla (Coaching Partner käyttää todistetusti toimivia itseanalyysejä ja ne ovat maksuttomia asiakkaillemme). Tulosten ja johtopäätösten perusteella päätetään yhdessä, millaisia työkaluja, taitoja ja metodeja johtoryhmä tarvitsee kehittyäkseen ja menestyäkseen.

 

Sinä tuot pöytään haasteen.

Me toimivat työkalut ja sparrauksen!

Tyypillisimpiä haasteita suomalaisissa johtoryhmissä
  • Yhteinen käsitys strategiasta puuttuu. Fokus on menneissä tapahtumissa eikä strategisten tavoitteiden edistämisessä. Strategian tekeminen ei onnistu tai olemassa olevaa strategiaa ei saada toteutettua.
  • Jäsenet saattavat keskittyä omien vastuualueidensa ajamiseen organisaation yhteisen hyvän ja strategisten prioriteettien sijaan.
  • Johtoryhmän jäsenten keskinäinen kilpailu ja keskinäisen dynamiikan haasteet voivat estää yhteistyön ja yhteisten tavoitteiden saavuttamisen.
  • Johtoryhmätyöskentelyn käytännöt ovat heikkoja ja se korreloi johtoryhmän menestymisen ja organisaation taloudellisen menestymisen kanssa.
  • Johtoryhmän tavoitteita, jäsenten rooleja ja toimintamalleja ei ole selkeästi määritelty tai niistä ei ole käyty tarpeellista keskustelua.
  • Johtoryhmä ei hyödynnä toimivia tiimityöskentelyn metodeja ja työkaluja ideointiin, suunnitteluun, päätöksien tekemiseen.
  • Muu organisaatio vaatii parempaa johtamista ja viestintää johtoryhmän päätöksistä ja strategiasta.
  • Yhdessä käytetyn ajan toimimattomuus mm. kokoustyöskentely heikkoa. Keskustelun avaaminen voi olla vaikeaa ja ryhmä saattaa jäädä hiljaiseksi. Kokousaika voi kulua operatiivisiin asioihin, jolloin strategisesti tärkeät teemat jäävät taka-alalle.
  • Johtoryhmässä on uusia jäseniä ja dynamiikka ja tiimiytyminen sakkaa.
  • Johtoryhmän jäsenet ovat stressaantuneita ja kuormittuneita.

 

Miksi puhutaan johtoryhmän sparrauksesta?

Kokenut Executive & Team Coach yhdistää pitkän liiketoiminta- ja johtamiskokemuksen ylä- ja alamäkineen asiakkaan parhaaksi. Kokenut coach ymmärtää laajan ongelmakentän, jonka johtaja ja johtoryhmä työssään kohtaa.

Näin ollen asiakkaan tilanteen, tarpeen ja toiveen mukaan, kokenut Executive & Team Coach yhdistää coachaavaa, mentoroivaa, konsultoivaa, fasilitoivaa ja kouluttavaa otetta asiakastyöskentelyssä. Toisin sanoen hän sparraa eikä vain puhtaasti coachaa.

Oleellista sparrauksessa on erilaiset analyysityökalut, joita johtoryhmä voi hyödyntää oman tilanteensa reflektoinnissa. Päätämme yhdessä, mitkä haasteet tarvitsevat huomiota, teemme suunnitelman ja otamme käyttöön sopivat metodit ja työkalut.

Kokemuksemme mukaan paras lopputulos saadaan aikaiseksi, kun johtoryhmän sparrausta tuetaan Executive Coachingilla eli johtoryhmän jäsenten yksilösparrauksella.

Jotta johtoryhmän jäsen voi antaa 100 % johtoryhmätyöskentelyyn, hän kokemuksemme mukaan tarvitsee tukea omaan johtamiseensa esim. ajanhallintaan, resilienssitaitoihin, oman roolinsa kirkastamiseen, vuorovaikutustaitoihin, delegointitaitoihin, hybridijohtamistaitoihin, motivointitaitoihin jne. 

Konkreettisia metodeja, työkaluja ja taitoja johtoryhmätyöskentelyyn
  • Strategian suunnittelu ja toimeenpano, business scenariot
  • Muutoksien johtaminen
  • Monimutkaisten asioiden käsittely, yhteisen näkemyksen muodostaminen ja päätöksien tekeminen
  • Johtoryhmän kokoustyöskentely
  • Työntekijöiden ja tiimien sitouttaminen ja motivointi, palautteen antaminen ja vastaanottaminen, ristiriitojen ja tuottamattomien konfliktien ratkaiseminen
  • Johtajan mindsetti, rooli ja toiminta haastavissa vuorovaikutustilanteissa
  • Hybridijohtaminen
  • Valmentava johtaminen
  • Itsensä johtaminen (työnhallinta, priorisointi, work-life balance)
  • Organisaatiokulttuurin kehittämiseen

RÄÄTÄLÖIMME JOHTORYHMÄN SPARRAUKSEN

1. VAIHE: Syvähaastattelut ja johtoryhmän itseanalyysit, jotka muodostavat myös pohjan tavoitteille ja onnistumisen kriteerit.

2. VAIHE: Valitsemme yhdessä johtoryhmätyöskentelyn prioriteetit ja kehittämiskohteet haastattelujen ja itseanalyysien perusteella.

3. VAIHE: Jokainen johtoryhmänjäsen tekee oman henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman, jota seurataan henkilökohtaisissa sessioissa Executive Coachin kanssa. Johtoryhmä tiiminä tekee johtoryhmää koskevan yhteisen kehittämissuunnitelman, jota seurataan valmennussessioissa.

4. VAIHE: Räätälöimme valmennuskokonaisuuden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ja toteutamme sekä johtoryhmän valmennukset että henkilökohtaiset valmennukset johtoryhmän jäsenille.

5. VAIHE:  Yhdessä sovitussa ajankohdassa teemme uuden johtoryhmän itseanalyysin, jota vertaamme lähtötilanteeseen ja näin mittaamme johtoryhmätyöskentelyn kehitystä.

Johtoryhmän sparraus ja valmennus:

  • kehittää liiketoimintalähtöistä ratkaisukeskeisyyttä ja päätöksentekoa
  • parantaa strategiatyöskentelyn tehokkuutta ja strategian toteuttamista sekä vision ja tavoitteiden selkeyttä
  • oivalluttaa kykyä johtaa itseään tavoitteellisesti, priorisointia ja oman työn hallintaa sekä kykyä kestää johtajan työn paineita
  • antaa mahdollisuuden menestyä organisaation sisäisissä ja verkostojen ihmissuhteissa
  • nostaa johtamisen laatua: empatiakykyä, valmentavaa  johtamista, kykyä tunnistaa muiden ajattelu- ja käyttäytymistyyli ja sopeuttaa omaa vuorovaikutusta ja johtamista, ottaa huomioon yksilöiden eriävät tarpeet johtamisessa, kykyä kohdata muiden erilaiset tunnetilat ja ajattelumaailma ja käyttää toimivia työkaluja arjen johtamistilanteissa
  • lisää omaa ja organisaation motivaatiota, työtyytyväisyyttä ja tuottavuutta
  • kohottaa itseluottamusta tiukoissakin johtamisen tilanteissa

Meitä suositellaan

“Different tools for Time Management”

“Different tools to address time management issues that is great so that I can use the ones that works for me. Also taking into account different personalities regarding the time management opened my eyes why people tend to work like they do.”

Management Group Member

“Ajatusten kyseenalaistus”

Parasta: Oppi uusia tapoja työssä onnistumiseen. Oikeasti työkaluja työyhteisölle. Ajatusten ja omien toimintatapojen kyseenalaistaminen!”

toimitusjohtaja

“Et provosoitunut haasteista”

“Kiitos hyvästä paneutumisesta työyhteisön haasteisiin. Selkeää ja ammattitaitoista. Et provosoitunut haasteista.

koulutusjohtaja

“Oivaltavia näkökulmia”

“Pystyt omaa kokemuspohjaasi hyödyntäen soveltamaan ja avaamaan erittäin hyvin oivaltavia näkökulmia ja ratkaisumalleja eri tilanteisiin.

Kiitos – ravistelet ajatuksia tervetulleella tyylillä.”

toimitusjohtaja

“Made me rethink!”

This was really good. I can see that you are truly experienced as you understood my thinking process so well. You listened very good, your questions were spot on. I appreciate how you made me think! And rethink!”

CEO, Partner, Lawyer, Strategic Advisor

Sinä tuot pöytään haasteen.

Me toimivat työkalut ja sparrauksen.

 

Kerro tarpeesi, niin olemme sinuun yhteydessä!

meidät tavoittaa myös:

ma-pe klo 9-17 MIRA.SILVONEN@COACHINGPARTNER.FI
+358 40 500 1072